Ty też usmażysz idealny stek

0
1275

Dzięki ogromnemu postępowi techniki, wykonywanie codziennych czynności stało się o wiele prostsze, a dla wielu osób obecnie to wręcz synonim przyjemności. Sytuacja wygląda podobnie w przypadku gotowania – piekarniki z profesjonalną termosondą i intuicyjnym systemem pieczenia, a nawet gotowania na parze. Zmywarki, które perfekcyjnie umyją brudne naczynia po obiedzie, inteligentnie dostosowując program do rodzaju mytych przedmiotów. Czy w przypadku smażonych potraw możemy oczekiwać komfortu na podobnym poziomie?

Odpowiednia temperatura

Dobór odpowiedniej temperatury do smażonej potrawy jest niezmiernie ważny. Zbyt niska nie wydobędzie idealnego smaku i aromatu, zbyt wysoka może przypalić składniki i sprawić, że zawarte w nich substancje odżywcze zostaną pozbawione jakichkolwiek wartości.

Z pewnością każdy z nas przygotowując potrawę smażoną spotkał się z określeniem „odpowiedniej temperatury”. Czym właściwie jest odpowiednia temperatura i w jaki sposób możemy to stwierdzić, smażąc coś na patelni? W jaki sposób możemy określić czy patelnia jest odpowiednio nagrzana? Nie ulega wątpliwości, że taka metoda prób i błędów może być źródłem frustracji i zniechęcić nas do próbowania naszych sił w kuchni. Na szczęście istnieje rozwiązanie, jakim są inteligentne, intuicyjne płyty indukcyjne szwedzkiej marki Electrolux.

SenseFry® – optymalna temperatura smażenia

Marka Electrolux, dla której priorytetem jest komfort i zadowolenie klientów, na nowo zdefiniowała znaczenie pojęcia kryjącego się pod słowami dobra płyta indukcyjna. Dzięki wprowadzeniu płyt SenseFry®, marka gwarantuje najlepsze optymalne efekty gotowania, ponieważ posiadamy pełną kontrolę nad procesem smażenia. Możemy także regulować pracę aktywnej strefy przez cały czas gotowania. Natomiast cały proces przebiega niesamowicie łatwo i bezproblemowo. Specjalny czujnik smażenia utrzymuje optymalną temperaturę na całej powierzchni patelni lub garnka. Dzięki tej funkcji nie musimy zgadywać, czy patelnia i olej są odpowiednio gorące i regulować ustawień. Od tej pory nasze naleśniki będą idealnie przyrumienione, a stek wypieczony i soczysty.

Zalety płyt indukcyjnych

Płyty indukcyjne szwedzkiej marki Electrolux to niesamowite ułatwienie podczas zwykłego, codziennego obiadu lub wystawnej kolacji dla znajomych. To przede wszystkim możliwość szybkiego gotowania, dostosowanego do tempa naszych czasów. Pola grzejne bardzo szybko nagrzewają się do odpowiedniej temperatury. Ponadto, są także bardzo bezpieczne w użytkowaniu – nagrzewa się tylko pole pod używanym przez nas naczyniem, co minimalizuje ryzyko poparzenia oraz ułatwia czyszczenie samej płyty indukcyjnej. Dodatkowa funkcja FlexiBridge® umożliwia połączenie dwóch pól grzejnych w jedno, które idealnie dopasowuje się do rozmiaru używanego naczynia. Prosty i czytelny panel dotykowy oraz dodatkowe timery sprawiają, że używanie płyt indukcyjnych jest niesamowicie wygodne i intuicyjne.

Ponadto płyta indukcyjna sprawdzi się idealnie w kuchni osób, które cenią sobie nowoczesny styl i wygodę. Jej minimalistyczny, skandynawski design dodaje niesamowitej klasy, ale równocześnie prostoty.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here